Kadar pengguna: 1 / 5

bintang aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
 

KUCHING, 12 Nov. – Biro Tatanegara Negeri Sarawak telah dijemput dalam memberikan pendedahan kepada pegawai kerajaan Negeri Sarawak dalam penerangan berkaitan konsep kenegaraan, prinsip dan falsafah pembentukan negara dan fasafah perkhidmatan awam negeri. Program ini merupakan anjuran  Leadership Institute of Sarawak Civil Service dengan kerjasama  Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak berlangsung pada 10 hingga 12 november 2017 di Institut Kepimpinan Kakitangan Awam Sarawak dengan kehadiran peserta seramai 58 orang. Pemangku Pengarah BTN Negeri Sarawak, Tuan Yunus Hj Taib telah diberi tanggungjawab mengendalikan beberapa sesi sepanjang program ini berlangsung.

Antara lain tujuan program ini dibuat adalah untuk memupuk keperibadian, jati diri dan nilai patriotisme pegawai supaya lebih berketerampilan dan berkemampuan dengan cekap dalam melaksanakan tugas. Proses perubahan minda harus berlaku dikalangan mereka supaya tahap pemikiran minda kelas pertama dapat dibentuk selaras dengan matlamat ke aras Perkhidmatan Awam Negeri Bertaraf Dunia.

FOTO & Berita oleh: Yunus Taib

Hilium Stick antara modul yang digunapakai dalam membetuk semangat kerjesama dan kesepakatan sebagai seorang penjawat awam Sarawak.

 

 

Seni Budaya dalam lakonan diterapkan sama dalam diri peserta program dengan penekanan elemen patriotisme.

 

Peserta program mengikuti sesi ice breaking bersama-sama barisam fasilitator program.

Biro Tatanegara
Jabatan Perdana Menteri
Aras 1, Blok B3,
Kompleks Jabatan Perdana Menteri
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 PUTRAJAYA
T 03–8000 8000 : F 03-8888 3458 : E upai at btn.gov.my 

Tarikh Kemaskini : 30 Ogos 2018

 

Go to top